

Date: Sunday 16th June 2023 Location: Melbourne Convention Centre Time: 9.30 am – 3 pm

ROOM: TBC D9.30 am - 09.35 am Welcome and Overview of the program (5 mins) Dr Angeline Leet, Dr George Javorsky and Dr David Darley (5 mins) D9.35 am - 10.10 am Use of OFF versus ON-cardiac bypass lung transplant in ANZ (35 mins) Dr Silvana Marasco (20 mins) Panel discussion (15 min) – S Marasco, Michael Musk D0.10 am - 10.55 am HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins) David Griffin, Alfred Hospital (20 mins) Kavitha Muthiah, St Vincent's - Heart waiting list potential recipient (5 mins) 10.15 am - 11.15 am MORNING TEA (20 mins) Panel discussion (15 mins) – David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) 11.15 am - 12.05 pm Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco		Cardiothoracic Symposium			
ROOM: TBC D9.30 am - 09.35 am Welcome and Overview of the program (5 mins) Dr Angeline Leet, Dr George Javorsky and Dr David Darley (5 mins) D9.35 am - 10.10 am Use of OFF versus ON-cardiac bypass lung transplant in ANZ (35 mins) Dr Silvana Marasco (20 mins) D9.35 am - 10.10 am Use of OFF versus ON-cardiac bypass lung transplant in ANZ (35 mins) Panel discussion (15 min) – S Marasco, Michael Musk D0.10 am - 10.55 am HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins) David Griffin, Alfred Hospital (20 mins) No.10 am - 11.15 am MORNING TEA (20 mins) Panel discussion (15 mins) – David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) 11.15 am - 12.05 pm Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco	Cardiac and Lung Transplant				
Deside unit oblisio unitoblisio unite oblisi unite oblisio unito unito unite oblisio unite	FACILITATOR: <mark>TBC</mark> ROOM <mark>: TBC</mark>				
D9.35 am - 10.10 am Use of OFF versus ON-cardiac bypass lung transplant in ANZ (35 mins) Panel discussion (15 min) - S Marasco, Michael Musk David Griffin, Alfred Hospital (20 mins) Kavitha Muthiah, St Vincent's - Heart waiting list potential recipient (5 mins) 0.10 am - 10.55 am HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins) Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) 0.10 am - 11.15 am - 12.05 pm Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco	09.30 am - 09.35 am	Welcome and Overview of the program (5 mins)			
0.10 am - 10.55 am HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins) David Griffin, Alfred Hospital (20 mins) Kavitha Muthiah, St Vincent's - Heart waiting list potential recipient (5 mins) Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) Onlo am - 10.55 am HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins) Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) Onlo am - 10.55 am - 11.15 am MORNING TEA (20 mins) Panel discussion (15 mins) – David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell 11.15 am - 12.05 pm Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco	09.35 am – 10.10 am	Use of OFF versus ON-cardiac bypass lung transplant in ANZ (35 mins)	Dr Silvana Marasco (20 mins)		
0.10 am - 10.55 amHIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins)Kavitha Muthiah, St Vincent's - Heart waiting list potential recipient (5 mins)0.10 am - 10.55 am - 11.15 amMORNING TEA (20 mins)Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) Panel discussion (15 mins) – David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell11.15 am - 12.05 pmNovel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins)Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco			· · ·		
0.10 am - 10.55 amHIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins)potential recipient (5 mins)0rla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins)Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins)Panel discussion (15 mins) - David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell10.55 am - 11.15 amMORNING TEA (20 mins)11.15 am - 12.05 pmNovel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins)Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco	10.10 am – 10.55 am	HIV in Heart/Lung Transplant Recipients (45 mins)	David Griffin, Alfred Hospital (20 mins)		
Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins) Panel discussion (15 mins) – David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell 10.55 am – 11.15 am 11.15 am – 12.05 pm Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Paul 20min, Silvana Marasco					
Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell 10.55 am – 11.15 am 11.15 am – 12.05 pm Novel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco			Orla Morrissey, Lung transplant recipient (5 mins)		
11.15 am – 12.05 pmNovel organ preservation techniques (Ex-vivo heart, 10-degree static lung, normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins)Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco			Panel discussion (15 mins) – David Griffin, Kavitha Muthiah, Orla Morrissey, Greg Snell		
normothermic regional perfusion effects on heart and lungs, etc) (50 mins) 20min, Silvana Marasco	10.55 am – 11.15 am	MORNING TEA (20 mins)			
LUNCH (45 mins)	11.15 am – 12.05 pm		Paul Jansz/Arjun Iyer, St Vincent's 30 mins / Panel 20min, Silvana Marasco		
	12.05 pm to 12.50 pm	LUNCH (45 mins)			



Lung Transplant Speciality Session (concurrent)

FACILITATOR: Dr David Darley

ROOM: TBC

ROOM: TBC		
12.50 pm – 12.55 pm	Overview of the afternoon Program (5 mins)	Dr David Darley, Chair LTAC
12.55 pm – 1.15 pm	Focus on Acute Lung Allograft Dysfunction (ALAD): What's in a name? What are the clinical/physiologic considerations (20 mins)	Greg Snell
1.15 pm – 1.40 pm	Radiology	David Darley/Radiologist Speaker TBC
1.40 pm – 2.00 pm	ALAD Biomarkers: Are any ready for prime time? (20 mins)	Glen Westall
2.00 pm – 2.20 pm	Histology Session with Pulmonary Pathologists (Examples of ACR, AMR, AFOP, Eosinophilic inflammation, DAD) (20 mins)	Vanathi Sivasubramaniam
2.20 pm – 2.55 pm	Treatment Harmonisation Session (How do different centres approach different causes of ALAD discussed in the above cases, What experience can we share?) (35 mins)	Cases from QLD (Hopkins team), Group Discussion
2.55 pm – 3.00 pm	Wrap up/Close (5 mins)	Dr David Darley, Chair LTAC
	Heart Transplant Speciality Session (concurre	nt)
FACILITATOR:		
ROOM:		
12.50 pm – 12.55 pm	Overview of the afternoon Program (5 mins)	Dr Angeline Leet, Dr George Javorsky
12.55 pm – 1.35 pm	Organ retrieval and DCD Heart Transplant – how do we nationalize our approach? (40	
12.55 pm – 1.35 pm	Organ retrieval and DCD Heart Transplant – how do we nationalize our approach? (40	Peter Macdonald/Paul Jansz, St Vincent's Experience
12.55 pm – 1.35 pm	Organ retrieval and DCD Heart Transplant – how do we nationalize our approach? (40 mins)	
12.55 pm – 1.35 pm 1.35 pm – 2.05 pm		Experience Panel Discussion - Silvana Marasco, Peter



• Prince Charles - LVAD sensitized and driveline infection

- Clare Fazackerley & Felicity Lee, Fiona Stanley -TLI in pre-Tx sensitized recipient
- Kavitha Muthiah, St Vincent's eculizumab for pre-sensitized / peri-Tx
- R Weintraub & J Mathew, RCH Paed complex single ventricle, and restrictive cardiomyopathy and marked pulmonary hypertension
- Hitesh Patel, Alfred ATIIRc Ab case

Panel discussion - Rob Carroll, and all presenters

Dr Angeline Leet, Dr George Javorsky, Chair CTAC

2.05 pm – 2.55 pm

VXM, highly sensitized recipients and management of humoral rejection / ATIIRc Ab

2.55 pm – 3.00 pm Wrap up/Close